Onderhoudstips voor uw kunststof kozijnen

U heeft een raamsysteem gekocht dat onderhoudsarm is. Om de hoge kwaliteit van uw nieuwe ramen gedurende vele jaren te behouden, adviseren wij u de navolgende tips op te volgen.

Raamsystemen sluiten zeer goed en besparen daardoor veel energiekosten. Indien uw ramen niet zijn voorzien van ventilatieroosters is het nodig om van tijd tot tijd te ventileren. Daardoor wordt er condensvorming en ongezonde atmosfeer in uw woning voorkomen. Het is beter om, vooral in de winter, meerdere malen per dag de ramen gedurende korte tijd (ca 5 minuten) te openen dan dat u ze urenlang op de ventilatiestand (kiepstand) plaatst. Op deze wijze houdt u het energieverlies laag.

's Morgens alle kamers ongeveer 20 minuten luchten; u kunt het beste de tegenover elkaar liggende ramen op de ventilatie (kiepstand) zetten, zodat er min of meer een tocht ontstaat. Over het algemeen blijven slaapkamerramen toch al de gehele dag geopend.

Onderhoudstips voor uw kozijnen

Vraag een offerte aan

Voor meer informatie

Bel of stuur een bericht

Heeft u vragen over onze diensten of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op!

Tips voor eerste reiniging

Zo snel mogelijk na oplevering dienen de raam- en deurconstructies nagelopen te worden. Zij moeten worden ontdaan van kalk- en specieresten. Deze materialen tasten de kunststof kozijnen weliswaar niet aan, maar zullen slijtage van het beslag veroorzaken, en waardoor de functie van de afdichting kan worden tenietgedaan.

Tips voor eerste reiniging
Tips eerste onderhoud

Tips voor eerste onderhoud

Uw nieuwe ramen hebben?nauwelijks onderhoud?nodig. Uiteraard worden ze blootgesteld aan vervuiling. Aan de buitenzijde kan dat de gangbare luchtverontreiniging zijn. Binnenin uw woning wordt deze vervuiling bepaald door het feit of er wordt gerookt en in welke mate, en of er wordt gewerkt in een open of een gesloten keuken. Bij deze normale zogenaamde huishoudelijke vervuiling is het voldoende om op regelmatige tijden ( enkele malen per jaar) de kozijnen te reinigen met water en een afwasmiddel. Dit geldt voor zowel binnen als buiten.

Bij wat zwaardere vervuiling kunt u bij uw raamfabrikant of dealer reinigingsmiddelen bestellen. Schuurmiddelen mogen absoluut niet worden gebruikt, omdat daarmee het gladde oppervlak wordt opgeruwd en de vervuiling op den duur zal toenemen. Ook het gebruik van oplosmiddelen zoals thinner en wasbenzine, kan het oppervlak van uw profiel aantasten en is derhalve niet toegestaan.

Enkele druppels olie of siliconenspray zorgen voor het blijvend goed functioneren van uw hang en sluitwerk. U moet dit op de bewegende delen die zich in de vleugel (raam) aanbrengen.

Heeft u direct hulp nodig?

Met ruim 35 jaar ervaring weet u wat u in huis haalt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan vandaag nog contact op.